Nodig: Ovenschaal/braadslede
Voorbereiding: Circa 20 minuten
Bereiding: Circa 30 minuten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • Red snapper ca. 1 kg (schoongemaakt)  (of andere vis zoals zalm, kabeljauw, dorade)
  • 1,5 – 2 kg (grof) natuurlijk zeezout – Virgin Salinas des Aleman
  • 3 eieren (eiwit)
  • Handje koriander
  • 1/2 limoen

Maak de BBQ alvast gereed voor indirect grillen op 200 graden. Daarna maken we een zoutmengel van de eieren en het zout. Gebruik in eerste instantie 1,5 kg zout en het eiwit van 3 eieren, je kan altijd meer zout toevoegen. Meng dit goed door elkaar tot het een dik modderig geheel wordt.

Vul vervolgens de red snapper met de verse koriander en limoen. Verdeel een deel van het zoutmengsel op de braadslede waarop we daarna de red snapper leggen (ca. 0,5 cm dik). Leg de gevulde vis op het zoutmengsel en bouw de red snapper volledig in totdat je de vis niet meer

Leg de braadslede in de indirecte zone van de BBQ en sluit het deksel. Na ongeveer 25-30 minuten is de redsnapper klaar. De zoutkorst is nu keihard en op sommige plekken licht verkleurd (bruin).

Tik met het handvat van je mes voorzichtig de zoutkorst kapot en haal het zout weg. Het velletje is erg zacht en dus niet lekker, snijd deze voorzichtig in en verwijder de huid. Let hierbij op dat er geen zout op het vlees komt. Wat je nu ziet is een heel mooi stukje vis.