Marja van den Eijnden

Wijn-ondernemer en register-vinoloog

De kiem voor het ontwikkelen van een passie voor wijnproeven en het genieten van wijn-spijs is gelegd in mijn eerste verre reis, als net afgestudeerde twintiger, naar Nieuw-Zeeland. Daar op het Noordereiland heb ik ‘Vineyard Villagrad’ van mijn familie leren kennen. Mijn eerste echte lessen in het werken in de wijngaard, het maken van wijn en het proeven waren een feit!

Hierna ben ik me als wijnproever en consument gaan ontwikkelen, zoals menig hobbyist en liefhebber: Gewoon door veel wijnen te (leren) drinken en zelf wijnregio’s en producenten af te struinen tijdens vakanties. In de behoefte naar meer kennis en verdieping ben ik wijncursussen gaan volgen bij onder andere SDEN, Academie voor Gastronomie en de Wijnacademie.

Met Wine2Proof en met Wijn & Jamón grijp ik de kans om mijn eerdere werkervaring als opleider/docent en onderwijsadviseur te verbinden met mijn passie voor wijn. Tussen de wijnwereld en onderwijs zijn vele parallellen te vinden. En werk ik altijd vanuit het oogpunt: wijn toegankelijk maken voor iedereen!

Als register-vinoloog en wijn-spijs specialist adviseer ik mijn klanten in horeca/gastronomie en mijn particuliere klanten over de herkomst, inzetbaarheid en het gebruik van wijnen. En ben samen met hen altijd op zoek naar de meest passende wijn-spijs combinatie. Ook bied ik wijntrainingen en wijnopleidingen om anderen op te leiden in de ‘wondere wereld van wijn & spijs’. Voor mijn workshops en trainingen ben ik steeds op zoek naar nieuwe werkvormen, proefmaterialen en locaties. Alles om mijn uitgangspunt kracht bij te zetten: 
Wijnproeven is interactie:

Interactie tussen wijn en mens –  Interactie tussen wijn en spijs

Dit doen we samen met een in de jaren zorgvuldig opgebouwde samenwerking met een aantal kleine, zelfstandige wijnimporteurs en wijnhuizen en een bijzonder en onderscheidend portfolio aan kwaliteitswijnen. Samen met onze wijnpartners dragen we met trots het ambassadeurschap in Nederland voor onze wijnboeren, wijnmakers en hun wijnen. En ontmoeten we elkaar met regelmaat op wijn- en gastronomie beurzen, wijnreizen en events. Of op onze eigen winkellocatie waar we met speciale masterclasses en proefdemonstraties onze wijnmakers en hun wijnen aan jullie, onze klanten,  kunnen presenteren.

Zelf ervaren? Ontdek ons aanbod in gezellige, leerzame en smakelijke proeverijen, workshops en masterclasses vanuit Wijn & Jamón en Wine2Proof.

Ons assortiment bij ‘Wijn & Jamón’: 

Wijnen in onze webshop

Roberto Lucarelli (Marken)
Tiberini (Montepulciano-Toscane)
Maggio Vini (Sicilië)
Benatti (Veneto)
Villa Erbice (Veneto)
Angelo Germano (Piëmonte)
Gomba Boschetti (Piëmonte)
Podère la Vigna (Brunello Montalcino-Toscane)
Sticciano (Chianti-Toscane)
Walcher (Süd-Tirol / likeuren)

Weingut Gehring (Rheinhessen)
Weingut Christoffel (Moezel)

Weingut Zillinger (Wienviertel)

Alves de Sousa (Douro)

Quiot (Rhône)
Fleur d’Em (Luc Pirlet-Languedoc)
Meix-Foulot (Bourgogne)
Jean Biesscher (Elzas)

en de klassieke Bordeauxhuizen uit Pomerol, St-Emilion, Margaux, Entre-deux-Mers, etc.

Voor onze Champagnes werken we met echte ‘terroir-Champagnes’ van kleinere familiebedrijven, die al generaties lang mousserende wijnen maken en verkopen onder de naam van hun grootvader of overgrootvader. Zij maken allemaal Champagnes die opvallen door hun bijzondere kwaliteit!
Zoals:
– Louis Casters (Damery Vallée de la Marne)
– H.Blin (Vincelles Vallée de la Marne)
– Marie Copinet ( Côte de Sézanne – Côte de Bar).

Uit de jongere wijnlanden Zuid-Afrika, Chili, Argentinië en Nieuw-Zeeland bieden wij de wijnen aan van:
– Stellenrust (Stellenbosch Zuid-Afrika)
– Almenkerk (Elgin Zuid-Afrika)
– Chono (Casablanca/Maipo Chili)
– La Playa (Colchagua/Limari Chili)
– Nogales (Chili)
– Zorzal (Tupangato Argentinië)
– Silverlake (Marlborough Nieuw-Zeeland)